1 Ocak 2008 Salı

TAVUKLU-BEŞAMEL SOSLU TART

MALZEMELER:TART İÇİN:250 gramlık kutuda luna margarin,7 çay bardağı UN,1 çay bardağı yoğurt,1 paket kabartma tozu,tuz BEŞAMEL SOS:2 kaşık margarin,2 kaşık un,yarım kilo süt,tuz1 tane kemiksiz göğüs eti,kaşar rendesi
YAPILIŞI:öncelikle tart yapılır yağlanmış yuvarlak borcama hamur yerleştirilip 180 derece fırında pişirilir.bu arada beşamel sos hazırlanır 2 kaşık yağda un kavrulur sütü ve tuzu eklenip muhallebi kıvamında pişirilir,Daha önce haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü pişen sosa eklenip karıştırılır.Pişen tart hamurunun üzerine tavuklu beşamel sos dökülüp üzerine kaşar rendesi serpilip kızarana kadar fırınlanır.AFİYET OLSUUNNNN...

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...