Kayıtlar

Aralık 27, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÜZÜMLÜ-CEVİZLİ SARMA

Resim
MALZEMELER:yarım paket yumuşak margarin,1 yumurta,yarım fincan süt,1 su bardağına yakın tozşeker,2,5 su bardağı un,kabartma tozu,İÇ MALZEME:1 bardak dövülmüş ceviz,1 su bardağı kuru üzüm,tarçın.
YAPILIŞI:hamur yoğurulur, 2 ye bölünür her parça merdaneyle çok inceltmeden açılır araya ceviz,üzüm,tarçın ve birazda tozşeker serpilir rulo yapılır, aynı işlem diğer hamurada uygulanır ruloların üzerine yumurta sarısı sürülüp 175 derecede kızarıncaya kadar fırınlanır..AFİYET OLSUUUNNN.......(TARİF CANIM ARKADAŞIM ELVAN"dan TEŞEKKÜRLER)

ETLİ NOHUT

Resim
MALZEMELER: 2 bardak nohut,yarım kiloya yakın kuşbaşı kuzu eti(kemikli olursa daha lezzetli oluyor),1 kaşık domates,1 kaşık biber salçası,1 kuru soğan, margarin veya sıvıyağ ne kullanılıyorsa,tuz,sıcak su
YAPILIŞI:
bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye alın. üzerlerini geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun. bir taşım kaynatıp altını kapatın.ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın. soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında vaya margarinde hafif pembeleşene kadar kavurun. etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın.etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin. 5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin.BÜTÜN BU AŞAMALARLA UĞRAŞMAK İSTEMİYORSANIZ akşamdan ıslattığınız nohutları etlerle beraber düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz vakti olmayan için çok pratik.