18 Aralık 2007 Salı

KAĞANIN ÇITIRIKLARI


MALZEMELER:yufka,sosis,kürdan,kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:yufka yarıdan ikiye katlanır,bir kapak yardımıyla yada bir kahve fincanının altıyla kesilir.Kürdanlara yufka sosis karışık dizilir.Bol sıvı yağda kızartılır.

BULGURLU KÖFTE(fellah köftesi)


MALZEMELER:yarım kg ince bulgur,250 gr irmik,2 yumurta,1 bardak un,baharat(kimyon,karabiber,kırmızıbiber,nane)
YAPILIŞI:Bulgurla irmik beraber kısır gibi sıcak suyla haşlanır.Kabardıktan sonra yumurta,un,nane ve diğer baharatlarla beraber yoğurulur.Misket büyüklüğünde köfteler yapılır.Kaynayan suda 10 dk haşlanıp süzgece alınır.Bu halde birkaç gün dolapta bekletilebilir .
SOS:2 soğan sıvı yağda kavrulur sarmısak,nane,bol salça eklenir.maydanoz ve köfteler ilave edilip biraz karıştırılıp servis tabağına alınır.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...