Kayıtlar

Aralık, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

SAĞLIKLI-MUTLU YILLAR

Resim
* Yeni yılın size ve tüm sevdiklerinize sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar

EZME PATATES SALATASI

Resim
MALZEMELER: 4-5 adet haşlanmış patates,2 adet salatalık,1 adet havuç,zeytinyağı,tuz,limon suyu.ÜZERİ İÇİN:1 kase yoğurt,mayonez,dereotu,sarımsak YAPILIŞI:patatesler haşlanıp püre haline getirilir.2 adet salatalık kabuklarıyla rendelenir fazla suyu sıkılır havuç rendelenip hepsi birlikte patatese eklenir.tuzu zeytinyağı ve limonu konup borcama sıkıştırılır.üzerine sarmısaklı yoğurt mayonez karıştırılıp dökülür.dereotu ve pul biberle süslenir...AFİYET OLSUN!

ELMALI MUHALLEBİ

Resim
MALZEMELER:1 kilo süt,4 kaşık dolusu un,1 bardak tozşeker,1 paket vanilya,50 gram margarin,2 yumurta(sarısı muhallebiye-beyazı üzerine) 4-5 elma, ceviz, tarçın. Ayrıca 2 çay bardağı tozşeker YAPILIŞI:süt,un,şeker,yumurta sarıları ile muhallebiyi pişiriyoruz,ocağı söndürdükten sonra 50 gr yağı ve vanilyayı ekleyip mikserle 8-10 dakika çırpıyoruz. 4-5 elmayı rendeleyip 1 çay bardağı kadar şekerle pişiriyoruz cevizi ve tarçını ilave edip bu karışımı borcamın altına yayıyoruz, üzerine muhallebiyi döküyoruz. Ayrı bir yerde 2 yumurta akıyla 1 çay bardağı şekeri mikserle kar haline getirip muhallebinin üzerine yayıyoruz bu şekilde fırının ızgarasını açıp üzerini kızartıyoruz...AFİYET OLSUUUNNNN.........

ÜZÜMLÜ-CEVİZLİ SARMA

Resim
MALZEMELER:yarım paket yumuşak margarin,1 yumurta,yarım fincan süt,1 su bardağına yakın tozşeker,2,5 su bardağı un,kabartma tozu,İÇ MALZEME:1 bardak dövülmüş ceviz,1 su bardağı kuru üzüm,tarçın. YAPILIŞI:hamur yoğurulur, 2 ye bölünür her parça merdaneyle çok inceltmeden açılır araya ceviz,üzüm,tarçın ve birazda tozşeker serpilir rulo yapılır, aynı işlem diğer hamurada uygulanır ruloların üzerine yumurta sarısı sürülüp 175 derecede kızarıncaya kadar fırınlanır..AFİYET OLSUUUNNN.......(TARİF CANIM ARKADAŞIM ELVAN"dan TEŞEKKÜRLER)

ETLİ NOHUT

Resim
MALZEMELER: 2 bardak nohut,yarım kiloya yakın kuşbaşı kuzu eti(kemikli olursa daha lezzetli oluyor),1 kaşık domates,1 kaşık biber salçası,1 kuru soğan, margarin veya sıvıyağ ne kullanılıyorsa,tuz,sıcak su YAPILIŞI: bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye alın. üzerlerini geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun. bir taşım kaynatıp altını kapatın. ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın. soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında vaya margarinde hafif pembeleşene kadar kavurun. etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın. etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin. 5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin.BÜTÜN BU AŞAMALARLA UĞRAŞMAK İSTEMİYORSANIZ akşamdan ıslattığınız nohutları etlerle beraber düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz vakti olmayan için çok pratik.

KARIŞIK SEBZELİ PİZZA

Resim
MALZEMELER:2 domates,3 tane çarliston biber,3 tane uzun sosis,yarım demet maydanoz,yarım demet dereotu,2 yumurta,arzuya göre beyaz peynir,2 bardak un,kabartma tozu,üzerine 1 su bardağı kaşar rendesi YAPILIŞI:tüm malzeme karıştırılıp hamur yapılır,üzerine kaşar rendesi serpilip fırınlanır.Çocuklara yemedikleri şeyleri yedirebilmenin kolay bi yolu deneyin derim...AFİYET OLSUUUNNN........

TÜLAY"DAN ARNAVUT BÖREĞİ

Resim
bu börekleri arkadaşım TÜLAY yapmıştı çok çok güzel ve lezzetli, kendisi Arnavut olduğu için çok güzel börekler açıyor, zor olduğu için ben tarifini almadım sadece yedim çünkü tek tek o kadar yufkayı ben açamam ama açmak, yapmak isteyen olursa tarifi alır yayınlarım.

BAYRAM PASTASI

Resim
MALZEMELER:5 yumurta,2 bardak tozşeker,yarım bardak sıvıyağ,yarım bardak yoğurt,3 bardak un,vanilya,kabartma tozu YAPILIŞI:tüm malzeme karıştırılarak kek hamuru hazırlanır,hamur pişirme kağıdı serilmiş dikdötgen fırın tepsisine ince dökülüp pişirilir daha sonra ortadan 2 ye kesilip araya krema konarak 2 kat yapılır.ARA KREMA:3 bardak süt,1,5 kaşık nişasta,1,5 kaşık un,5 kaşık şeker, 1 yumurta sarısı,vanilya

İYİ BAYRAMLAR

Resim

KAĞANIN ÇITIRIKLARI

Resim
MALZEMELER:yufka,sosis,kürdan,kızartmak için sıvıyağ YAPILIŞI:yufka yarıdan ikiye katlanır,bir kapak yardımıyla yada bir kahve fincanının altıyla kesilir.Kürdanlara yufka sosis karışık dizilir.Bol sıvı yağda kızartılır.

BULGURLU KÖFTE(fellah köftesi)

Resim
MALZEMELER:yarım kg ince bulgur,250 gr irmik,2 yumurta,1 bardak un,baharat(kimyon,karabiber,kırmızıbiber,nane) YAPILIŞI:Bulgurla irmik beraber kısır gibi sıcak suyla haşlanır.Kabardıktan sonra yumurta,un,nane ve diğer baharatlarla beraber yoğurulur.Misket büyüklüğünde köfteler yapılır.Kaynayan suda 10 dk haşlanıp süzgece alınır.Bu halde birkaç gün dolapta bekletilebilir . SOS:2 soğan sıvı yağda kavrulur sarmısak,nane,bol salça eklenir.maydanoz ve köfteler ilave edilip biraz karıştırılıp servis tabağına alınır.

ALMAN PASTASI

Resim
Sevgili Baharhabercisiyim arkadaşımızın ev sahipliğinde hazırlanmış porselen demlik çay etkinliği7 için, hazırladığım Alman pastası. Kolay gelsin arkadaşım sevgilerimle ... http://baharhabercisiyim.blogcu.com/ cumartesi akşamı misafirim vardı eltim pasta yapıp getirmiş 1 gün önce aynı pastayı bende yapmıştım PİŞTİİİ olduk... MALZEMELER:(kare borcam için) 5 yumurta,1 bardak tozşeker,1,5 bardak un,1 paket kabartma tozu KREMASI:2 bardak süt,4 kaşık un,3 kaşık şeker,1 paket kremşanti,1 bardak soğuk süt , üzerine pudra şekeri YAPILIŞI:öncelikle kremayı yapıp soğuması için bekletin,çok sert bir krema oluyor panik yapmayın.1 bardak sütle krem şantiyide hazırlayıp iyice soğuyan kremaya ekleyip mikserle iyice çırpın,pütür kalmamasına dikkat edin ara kremamız hazır..kek için 5 yumurtayla şekeri iyice çırpın,eleyerek ununu ve kabartma tozunu ekleyin yağlanmış,unlanmış kare borcamda 175 derecede pişirin.Fırından çıkan kek biraz soğuyunca borcamdan çıkarıp iple arasını kesin alt parçayı tekrar alt

KAHVE KURABİYESİ

Resim
MALZEMELER:2 yumurta,250 gr oda ısısında margarin,1 bardak pudra şekeri,kabartma tozu,vanilya,200 gr(yaklaşık 1 paket)nişasta,aldığı kadar un YAPILIŞI:yumuşak margarin ve pudra şekeri birbirine yedirilir ,diğer malzemelerde eklenerek ele yapışmayacak bir hamur hazırlanır,istenirse damla çikolata ilave edilir şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepside fazla kızartmadan pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ekilir,kahvenin yanında ikram edilir..Afiyet olsuuunnn.....

KAKAOLU ISLAK KEK

Resim
MALZEMELER:3 yumurta,2 bardak tozşeker,yarım bardak sıvıyağ,yarım bardak süt,1 paket kakao,1,5 su bardağı un,1 fiske tuz,kabartma tozu,vanilya ISLATMAK İÇİN:1 bardak süt,1 kaşık neskafe,1 kaşık şeker YAPILIŞI:sıvıyağla kakaoyu bir bardakta 1 fiske tuzla iyice karıştırın,yumurtaları şekerle çırpın kakaolu karışımıda ekleyin bu malzemeden 4\3 bardak ayırın, bu sos olarak kullanılacak,kalan malzemeye sütü ekleyin un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyip kek harcını hazırlayıp kelepçeli kalıpta 180 derecede pişirin.Kek fırından çıkınca 1 bardak neskafeli sütü kekin üzerine dökün, son olarak ayırdığınız kakaolu sosu kekin üzerine döküp afiyetle yiyinnn..(bu kek tarifi yemeksaati prg FÜSUN Ablanın tarifidir sık sık yaparım deneyin derim)

TAVUK ŞİŞ

Resim
MALZEMELER:isteğe göre kemiksiz göğüs eti,soya sosu,sıvıyağ,kekik,kırmızıbiber,tuz,domates,biber YAPILIŞI:göğüs etleri kuşbaşı şeklinde doğranır,sıvıyağ,2 kaşık kadar soya sosu,tuz,kırmızıbiber,kekik karıştırılarak bir sos hazırlanır etler birkaç saat bu sosta bekletilir daha sonra şişlere dizilip istenirse aralara domates,biberde konup ızgara yapılır...AFİYET OLSUUNNN.....

ÇİN PİLAVI

Resim
MALZEMELER:2 su bardağı boldo pirinç,2 havuç,1 kase haşlanmış bezelye,kornişon turşu,dereotu,konserve mısır,limon suyu,zeytinyağ,taze soğan YAPILIŞI:2 bardak pirinç soğuk suyla iyice yıkanıp 2 bardak su, biraz tuz ve 1-2 damla sıvıyağla suyunu çekinceye kadar pişirilir.Gerekirse fazla suyu süzdürülür soğumaya bırakılır.2 havuç küçük küpler halınde doğranıp haşlanır ,dereotu,taze soğan ,turşular doğranır,tüm malzeme büyükçe bir salata kasesinde karıştırılır,limonu ve zeytinyağı ayarlanır.

MERCİMEKLİ KÖFTE

Resim
MALZEMELERİ VE YAPILIŞINI ALT SAYFALARDA VERMİŞTİM BAKABİLİRSİNİZ...

MAKARNALI BÖREK

Resim
MALZEMELER:2 yufka,1 paket pastavilla kelebek makarna,tuz,su,500gr beyaz peynir,1 kaşık tereyağ,yarım demet maydanoz,1 yumurta üzeri için. SOS:3 yumurta,2 bardak süt,1 fincan sıvıyağ,1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: makarna tuzlu suda 10 dakika haşlanır,süzülür sıcakken 1 kaşık tereyağ eklenir karıştırılıp bekletilir biraz soğuyunca beyaz peynir ezilir maydanozla beraber makarnaya karıştırılır.Sos malzemeside çırpılıp hazırlanır.Büyük dikdörtgen borcam yağlanır,1.yufka kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirilir,makarnalı karışımın yarısı konur sosunda yarısı dökülüp 1.yufka kenarlardan kapatılır.2.yufka aynı şekilde üzerine serilir makarnalı karışımın kalanı konur sostan yarım çay bardağı kadar ayrılıp kalan dökülür yufkanın kenarları tekrar kapatılır ayrılan sosa 1 yumurta kırılıp böreğin üzerine sürülür ,börek kesilip fırınlanır. AFİYET OLSUUNNNN......[bu tarifi bir yemek sitesinden yazıp denemiştim şu an hangisi olduğunu hatırlamıyorum yanlız çok güzel tam bir suböreği mutlaka deneyin

UN HELVASI

Resim
MALZEMELER: 125 gr margarin ya da sıvıyağ margarin karışımı olabilir 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı süt veya su 1 paket vanilya süslemek için tarçın YAPILIŞI:yağ tencerede kızdırılır,un ilave edilir unun rengi değişinceye kadar tahta kaşıkla kavrulur.şeker ve süt başka bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtılır,kavrulan una eklenir kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alınır.Kaşık suya batırılarak helvalara şekil verilir,tarçınla servis yapılır...

BANYOLU BÖREK

Resim
MALZEMELER:3 yufka,yarım paket margarin,1 yumurta sarısı İÇ MALZEME:kıyma, küçük kavanoz hazır garnitür,tuz,karabiber,kekik YAPILIŞI:önce iç malzeme hazırlanır soğumaya bırakılır,az margarinle kıyma kavrulur,ineceğine yakın garnitürler süzülüp eklenir birkeç kez döndürüp altı kapatılır..Tuz,karabiber ve kekik eklenir.Yarım paket margarin eritilip hafif soğutulur ilk yufka masaya yayılır araya yağ sürülüp 2.yufka serilir tekrar yağlanır 3.yufkada serilip yağlandıktan sonra yufka sigara böreği gibi 16 parçaya bölünür.Soğuyan iç malzeme paylaştırılıp börekler bol bol sarılır.Derin bir kabın içerisine soğuk su konup börekler yarım saat kadar bekletilir daha sonra kağıt havlu üzerine çıkarılır,yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür,istenirse susam,çörekotu veya galete unu serpilip fırınlanır.AFİYET OLSUUUNNN.....

NAREKŞİLİ KISIR

Resim
kısır tarifimi daha önce vermiştim yanlız bu defa esmer bulgur kullandım ve de bol narekşisi.AFİYET OLSUN.....

ZEBRA KEK

Resim
MALZEMELER:2 bardak tozşeker,2 bardak su,3 yumurta,1 bardak sıvıyağ,3 bardak un,4 kaşık kakao,kabartma tuzu,vanilya YAPILIŞI:kakao hariç diğer malzemelerle kek hamuru mikserle çırpılır,hamur 2 ayrı kaba ayrılır 1 tanesine kakao eklenip iyice karıştırılır.yağlanmış unlanmış yuvarlak borcama 1 kakaolu 1 beyaz hamur kepçe kepçe dökülür yanlız hep ortaya birbirinin üzerine dökülecek hamur bitene kadar aynı işlem yapılıp kek 175 derecede 25-30 dk kadar pişirilecek.TEŞEKKÜRLER EMEL.....

ISLAK KURABİYE

Resim
MALZEMELER:2 yumurta,1 paket yumuşak margarin,1/2 su bardağı toz şeker,4 yemek kaşığı kakao,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,alabildiği kadar un ŞERBET:2,5 su bardağı su,2,5 su bardağı şeker, YAPILIŞI:malzemelerle kurabiye yapılır,200 derecede 20 dakika kadar pişirilir,bu arada şerbet yapılır ılınınca fırından çıkan kurabiyeler şerbete atılır 5 dakika kadar bekledikten sonra servis tabağına alınır istenirse hindistancevizi ekilir.

FUTBOL SAHASI PASTAMIZ

Resim
dün akşam oğluşumun doğumgünüydü arkadaşlarıyla beraber kutladık.İYİKİ DOĞDUN KAĞAN, MALZEMELER: KEKİ İÇİN:7 yumurta,2 bardak toz şeker,3 bardak un,2 paket kabartma tozu ARA KREMASI: 2 bardak süt,3 kaşık un,3 kaşık şeker,1 bardak sütle yapılmış 1 paket kremşanti ÜST KREMASI:1 paket kremşanti,1 bardak süt,yeşil gıda boyası ve futbol takımı YAPILIŞI:öncelikle kek malzemesiyle kekimizi yapıp yağlanmış,unlanmış dikdörtgen borcamda 175 derecede 20-25 dakika kadar pişiriyoruz ,dinlenmeye bırakıyoruz yumuşak sevenler keki meyve suyu yada sütle ıslatabilir. diğer tarafta kremayı pişiriyoruz,soğutuyoruz 1 bardak sütle yapmış olduğumuz 1 paket krem şantiyi soğuyan kremaya ekleyip iyice çırpıyoruz keki 2 ye bölüp arasına sürüyoruz.Üzeri için tekrar 1 bardak sütle kremşanti yapıp çok az gıda boyası ekliyoruz ve pastayı yeşil kremşantiyle kaplıyoruz. saha çizgilerini beyaz kremşantiyle çizip üzerine futbol takımını yerleştiriyoruz.AFİYET OLSUUNNN...

İYİKİ DOĞDUN KAĞAN

Resim