6 Aralık 2007 Perşembe

BANYOLU BÖREK

MALZEMELER:3 yufka,yarım paket margarin,1 yumurta sarısı İÇ MALZEME:kıyma, küçük kavanoz hazır garnitür,tuz,karabiber,kekik
YAPILIŞI:önce iç malzeme hazırlanır soğumaya bırakılır,az margarinle kıyma kavrulur,ineceğine yakın garnitürler süzülüp eklenir birkeç kez döndürüp altı kapatılır..Tuz,karabiber ve kekik eklenir.Yarım paket margarin eritilip hafif soğutulur ilk yufka masaya yayılır araya yağ sürülüp 2.yufka serilir tekrar yağlanır 3.yufkada serilip yağlandıktan sonra yufka sigara böreği gibi 16 parçaya bölünür.Soğuyan iç malzeme paylaştırılıp börekler bol bol sarılır.Derin bir kabın içerisine soğuk su konup börekler yarım saat kadar bekletilir daha sonra kağıt havlu üzerine çıkarılır,yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür,istenirse susam,çörekotu veya galete unu serpilip fırınlanır.AFİYET OLSUUUNNN.....

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...