20 Kasım 2007 Salı

KISIR

MALZEMELER:2 bardak ince bulgur
2 bardak sıcak su,1 kuru soğan,yarım demet maydanoz,1 demet taze soğan,1 kaşık domates salçası,1 kaşık biber salçası,1 limon suyu yada narekşisi,zeytinyağı,tuz,kimyon,pulbiber YAPILIŞI:1 kuru soğanı küçük doğrayıp bulgura karıştırın biraz tuz ekleyip sıcak suyunu ilave edip bulguru kabartın.Diğer tarafta yeşillikleri doğrayıp hazırlayın.Demlenen bulgura 2 kaşık salçayı zeytinyağıyla yedirin mümkünse elle ovarak,yeşillikleri,tuzu ve baharatlarınıda ilave edip narekşisi veya limon suyunu katıp servis tabağına alın salatalık ve domatesle süsleyip afiyetle yiyin.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...