Kayıtlar

Kasım 20, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KISIR

Resim
MALZEMELER:2 bardak ince bulgur
2 bardak sıcak su,1 kuru soğan,yarım demet maydanoz,1 demet taze soğan,1 kaşık domates salçası,1 kaşık biber salçası,1 limon suyu yada narekşisi,zeytinyağı,tuz,kimyon,pulbiber YAPILIŞI:1 kuru soğanı küçük doğrayıp bulgura karıştırın biraz tuz ekleyip sıcak suyunu ilave edip bulguru kabartın.Diğer tarafta yeşillikleri doğrayıp hazırlayın.Demlenen bulgura 2 kaşık salçayı zeytinyağıyla yedirin mümkünse elle ovarak,yeşillikleri,tuzu ve baharatlarınıda ilave edip narekşisi veya limon suyunu katıp servis tabağına alın salatalık ve domatesle süsleyip afiyetle yiyin.