Kayıtlar

Kasım, 2007 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

HAMSİ BUĞULAMA

Resim
MALZEMELER:1 kilo hamsi,kurusoğan,maydanoz, tuz,az sıvıyağ,limon,domates
YAPILIŞI:Balıklar kılçıklarından tamamen ayıklanır,bol suda yıkanıp tuzlanır.Tepsinin altına 1 tane kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır, üzerine balıklar yüzyüze kapatılarak dizilir,tekrar soğan doğranır,maydanoz,domates ve limonla süslenir,pul biber ekilir,çok az sıvıyağ gezdirilip kızarana kadar fırınlanır.

PIRASALI BÖREK

Resim
MALZEMELER:2 bardak su,1 bardak sıvıyağ,1 kaşık sirke,1 kiloya yakın un,tuz 1, paket oda ısısında margarin,1 demet pırasa
YAPILIŞI:su,sıvıyağ,tuz,un ve sirke ile hamuru yoğuruyoruz ikiye bölüyoruz 1 paket margarinide ikiye bölüyoruz, hamurları merdaneyle açıp yağın yarısını bir hamura diğer yarısını öbür hamura sürüp hamurları bohça gibi katlıyoruz, üzerini örtüp bu şekilde 1 gece dolapta bekletiyoruz, ertesi sabah hamurları 1 tur daha açıp,katlayıp bir süre daha dolapta bekletiyoruz.Bu arada içini hazırlıyoruz 1 demet pırasayı ince ince doğrayıp yıkıyoruz hafif sulu bir şekilde tencereye koyup üzerine sıvıyağ gezdiriyoruz tuzunuda koyup 15-20 dk kadar kavuruyoruz daha sonra salçasını,karabiberini koyup birkaç dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Dolaptaki hamuru çıkarıyoruz yağlanmış fırın tepsisine hamurun 1 tanesini merdaneyle açıp yerleştiriyoruz araya iç malzemeyi koyuyoruz diğer hamuruda açıp üstüne yerleştiriyoruz kenarlarını kıvırıyoruz üzerine biraz sıvıyağ gezdir…

AĞLAYAN KEK

Resim
MALZEMELER:KEKİ İÇİN:3 fincan un,3 fincan şeker,4 yumurta,1 paket kakao,1 paket kabartma tozu,arzuya göre 1 kaşık viski ISLATMAK İÇİN :1,5 bardak süt SOS:2,5 bardak süt,1 bardak şeker,2 kaşık un,1 paket kakao
YAPILIŞI:kek için verilen malzemelerle kek yapılıp kare borcamda pişirilir,fırından çıkınca 1,5 bardak oda ısısındaki süt keke dökülüp en az 3 saat bekletilir.1 bardak sütle krem şanti yapılıp dolapta bekletilir sos pişirilip hazırlanır 3 saat sonunda kremşantinin tamamı kekin üzerine sürülür kek dilimlere bölünür ve üzerine kakaolu sos dökülür.AFİYET OLSUN...

SARAY SARMASI

Resim
MALZEMELER:1 kilo süt,3 fincan un,4 fincan şeker,yarım paket margarin,1 paket hindistan cevizi,ceviz,1 bardak süt,1 paket kremşanti
YAPILIŞI:yarım paket margarin eritilir, 3 fincan un kokusu gidinceye kadar kavrulur 1 kilo süt ve 4 fincan seker eklenip muhallebi pişirilir ,istenirse damla sakızı veya vanilya konur ateşten indikten sonra 10 dakika kadar miksere tutulur.Diğer tarafta fırın tepsisine streç film serilir üzerine bolca hindistan cevizi ekilir yapılan muhallebi ince bir tabaka halinde yayılır,1 bardak sütle kremşanti yapılıp üzerine sürülür, üzerine iri parçalanmış cevizler konup soğumaya bırakılır.Daha sonra streç yardımıyla tatlı rulo yapılır,dolapta bekletilir servis yapılacağı zaman dilim dilim kesilir.AFİYET OLSUN....

PATATES SALATASI

Resim
MALZEMELER:4-5 tane haşlanmış patates,taze soğan,maydanoz,zeytinyağı,limon suyu,pulbiber
YAPILIŞI:patatesler haşlanır, kabukları soyulup küçük küpler halinde doğranır.arzuya göre yeşillikler ve baharatları eklenir son olarak zeytinyağı ve limon suyu ile salata tatlandırılır.AFİYET OLSUN.......

TENCERE PİZZASI

Resim
bu pizzayı bize öğrettiği için YEMEKSAATİ prg Füsun Hanım'a teşekkürler çok kolay ve lezzetli,benim oğlanlar bayılıyor.
MALZEMELER:3 fincan un,1 fincan yoğurt,1 yumurta,1 kaşık kabartma tozu,2 kaşık sıvıyağ,tuz YAPILIŞI:malzemelerle çok yumuşak bir hamur yapılacak teflon bir karnıyarık tenceresi bolca yağlanıp hamur elle tencereye yaydırılacak çok ince oluyor ama kabaracak merak etmeyin üzerine 2 domates rendesi sucuk-sosis biraz kekik kaşar rendesi ne arzu edilirse konup kısık ateşte kapağı açıkmadan 15-20 dakika pişirilecek.

FIRINDA KÖFTELİ PATATES

Resim
MALZEMELER:4-5 tane patates,KÖFTE için:500 gr kıyma,2 dilim ekmek içi,1 tane rende kuru soğan,tuz,karabiber SOS:domates salçası,su ve sıvıyağ
YAPILIŞI:öncelikle patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp yıkayıp kuruluyoruz ,daha sonra tepsiye yerleştiriyoruz ,üzerine biraz sıvıyağ ve tuz döküp fırına veriyoruz patatesler yarım saat kadar kızardıktan sonra yapmış olduğumuz köfteleride üzerine diziyoruz 10-15 dakika kadarda köfteleri kızartıyoruz.başka bir tavada sosu hazırlıyoruz 2 kaşık kadar salçayı bol su ve biraz sıvıyağla beraber kaynatıyoruz tuz ekleyebilirsiniz ,bu sosu frında kızaran köfte ve patateslerin üzerine döküyoruz,domates ve biberde ekliyebilirsiniz bir sürede böyle fırınlayıp hafif suyunu çektiriyoruz .Biraz soğuyunca AFİYETLE YİYORUZ.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.
Resim
ZEYTİNLİ AÇMA.:Malzemeler
1 bardak ılık su,1 bardak ılık süt,1 bardak sıvıyağ,3 kaşık toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz,aldığı kadar un,1 paket yaşmaya
YAPILIŞI:1 paket yaşmayayı 1 bardak ılık sütle eritiyoruz,tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabında karıştırıyoruz şekerinide ilave edip un ve tuzunu katıyoruz,hamur cıvık olacak yoğurduktan sonra yarım saat kadar üzerine streç sarıp hamurun mayalanmasını bekliyoruz,elimizle hamurun mümkünse hep aynı yerinden mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz elimizi yağa batırıp avuç içinde açıyoruz malzemesini koyuyoruz ben zeytin kullandım istediğimiz şekli verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.tepsidede yarım saat kadar mayalandırıp yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz.AFİYET OLSUN

KISIR

Resim
MALZEMELER:2 bardak ince bulgur
2 bardak sıcak su,1 kuru soğan,yarım demet maydanoz,1 demet taze soğan,1 kaşık domates salçası,1 kaşık biber salçası,1 limon suyu yada narekşisi,zeytinyağı,tuz,kimyon,pulbiber YAPILIŞI:1 kuru soğanı küçük doğrayıp bulgura karıştırın biraz tuz ekleyip sıcak suyunu ilave edip bulguru kabartın.Diğer tarafta yeşillikleri doğrayıp hazırlayın.Demlenen bulgura 2 kaşık salçayı zeytinyağıyla yedirin mümkünse elle ovarak,yeşillikleri,tuzu ve baharatlarınıda ilave edip narekşisi veya limon suyunu katıp servis tabağına alın salatalık ve domatesle süsleyip afiyetle yiyin.

PUANTİYELİ KEK(şimdi uydurduğum)

Resim
MALZEMELER:
4 yumurta 1 bardak süt 1 bardaktan biraz eksik sıvıyağ 3 bardak un 2 bardak toz şeker kabartma tozu 2 kaşık kakao YAPILIŞI:oda ısısındaki yumurtalar 2 bardak şekerle çırpılır,süt ve yağ ilave edilir un ve kabartma tozu elenerek sıvı karışıma eklenir hamurun birazına kakao ilave edilip karıştırılır ayrılır, beyaz olan malzeme çok bekletilmeden yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür üzerinede kakaolu karışım belli aralarla kaşık kaşık dökülür 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Kol Böreği

Resim
Malzemeler:
1 kilo yufka(5 adet)
5-6 adet patates
2 soğan
sıvı yağ-su
yumurta sarısı(üzerine sürmek için)

Yapılışı:
sıvı yağ ve su eşit ölçüde karıştırılarak sos hazırlanır ortadan ikiye bölünen yufkalar bu sosla ıslanır patatesler ve soğanlar rondodan geçirilir tuz ve karabiberle tatlandırılır yufkanın geniş tarafına iç malzeme konur sıkıca rulo yapılır yağlanmış tepsiye dizilir kalan yağlı su üzerine dökülür bir yumurta sarısı sürülüp börek fırınlanır çıktıktan sonra üzeri bir bezle örtülüp biraz dinlendirilir.

Kış Hazırlıkları

Resim

SOSİSLİ ÇITIRIK

Resim
oğlumun en sevdiği çıtır börekler
malzemeler:milföy hamuru ve sosis yapılışı:milföy hamurları dodurucudan çıkarılıp oda sıcaklığında yumuşatılır 1 parmak genişliğinde 5 şerit kesilir sosislerde halka halka 1 er parmak genişliğinde doğranıp şeritlerin arasına sarılır , tepsiye dizilip pişirilir.tepsiyi yağlamanıza gerek yok.

Mercimek Köftesi

Resim
malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
2kaşık biber salçası
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
karabiber,pulbiber arzuya göre eklenebilir
2 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
yeşil soğan
tuz* 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.
*2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini kapatıp mercimekler şişene kadar demlendirin. 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları kavurun. 2 yemek kaşığı biber salçasını ve 2 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin, karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. .
*. bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın*bir demet yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. yeşillikleri demlenen bulgurl…

PROFİTEROL

Resim
Malzemeler:
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı un
1 fiske tuz
1 fiske şeker
yarım paket margarin
3 yumurta
Yapılışı:
1.5 suyu şeker tuz ve yağı tencereye koyup kaynatıyoruz 1.5 bardak unu ilave edip 5 dk un helvası kıvamında pişiriyoruz ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz 3 yumurtayı teker teker tahta kaşıkla hamura iyice yediriyoruz krema pompası yada kaşık yardımıyla hamuru tepsiye cevizden biraz büyük parçalar halinde koyuyoruz önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz fırını kapattıktan sonra bir süre içinde bekletiyoruz Ara kreması:2 bardak süt 3 kaşık un 3 kaşık şeker ile muhallebi pişiriyoruz diğer tarafta 1 bardak sütle 1 paket kremşanti yapıp soğuyan kremaya mikser yardımıyla karıştırıp profiterollerin içine dolduruyoruz üzerine hazır çikolata sos ile servis yapıyoruz.
sosu kendiniz yapmak isterseniz benim tercihim 1 kutu 200 ml kremayı ısıtıp içine 1 pk  200 gr bitte çikolatayı bıçakla kıyıp eklemeniz  bu da işinizi görecektir.

döner

Resim

KARIŞIK TURŞU

Resim
MALZEMELER
1 küçük boy lahana
1 kilogram sivri biber
1 kilo yeşil domates 1kilo havuç 2 kilo kornişon salatalık Tuz, sirke, tozşeker, sirke ruhu YAPILIŞI
: Tüm malzeme isteğe göre doğranır.Az tuzlanarak karıştırılır.Diğer tarafta 10 lt. su 1 bardak sirke 1 fincan sirke ruhu yeterince tuz 3 kaşık şeker bolca sarmısak karıştırılarak sos hazırlanır. Kavanozlara yerleştirilen malzemelerin üzerine dökülür.Üzeri kereviz yaprağıyla kapatılır

UÇAN DAİRE

Resim
MALZEMELER
2 yumurta
1su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
YAPILIŞI
yumurta ve yoğurt çırpılır karbonat ve kabartma tozu eklenir ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un eklenir merdaneyle açılır su bardağının ağzıyla daireler kesilir kızgın yağda kızartılır.

SOSİSLİ POĞAÇA

Resim
MALZEMELER 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket yaşmaya 3 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
YAPILIŞI 1 paket yaş maya ılık suyun içinde eritilir tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır 10 dk. mayalandırılır hamur 4 e bölünür yağlanmış tezgah üzerinde merdaneyle açılır sigara böreği gibi 8 e kesilir iç malzeme geniş tarafına konup sigara böreği gibi sarılır aynı işlerm diğer 3 hamurada uygulanır 30 dk. tepsi mayası gelmesi için beklenir yumurta sarısı sürülür susam serpilip fırınlanır.

Bloğuma Hoşgeldiniz..

Evet hanımlar sitemde aradığınız tüm yiyecek tariflerine ulaşabileceksiniz.Tarifini görmek istediğiniz yemekleri bu başlık altından bana bildirirseniz en kısa zamanda tarif yayına sokulacaktır.