14 Kasım 2007 Çarşamba

döner


KARIŞIK TURŞU

MALZEMELER
1 küçük boy lahana
1 kilogram sivri biber
1 kilo yeşil domates
1kilo havuç
2 kilo kornişon salatalık
Tuz, sirke, tozşeker, sirke ruhu
YAPILIŞI
: Tüm malzeme isteğe göre doğranır.Az tuzlanarak karıştırılır.Diğer tarafta 10 lt. su 1 bardak sirke 1 fincan sirke ruhu yeterince tuz 3 kaşık şeker bolca sarmısak karıştırılarak sos hazırlanır. Kavanozlara yerleştirilen malzemelerin üzerine dökülür.Üzeri kereviz yaprağıyla kapatılır

UÇAN DAİRE

MALZEMELER
2 yumurta
1su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
YAPILIŞI
yumurta ve yoğurt çırpılır karbonat ve kabartma tozu eklenir ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un eklenir merdaneyle açılır su bardağının ağzıyla daireler kesilir kızgın yağda kızartılır.

SOSİSLİ POĞAÇA


MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
YAPILIŞI
1 paket yaş maya ılık suyun içinde eritilir tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır 10 dk. mayalandırılır hamur 4 e bölünür yağlanmış tezgah üzerinde merdaneyle açılır sigara böreği gibi 8 e kesilir iç malzeme geniş tarafına konup sigara böreği gibi sarılır aynı işlerm diğer 3 hamurada uygulanır 30 dk. tepsi mayası gelmesi için beklenir yumurta sarısı sürülür susam serpilip fırınlanır.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...